Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Michaël Goolaerts verlaat Lotto-Soudal en wordt prof: “Nog even wachten op naam van mijn nieuwe ploeg”

WielrennenElite en U23

Michaël Goolaerts verraste met een vijfde plaats als stagiair tussen de profs in de door Julien Vermote gewonnen Textielprijs in Vichte. Maar nadien was de verrassing nog iets groter. Goolaerts maakte bekend dat hij prof wordt.

Michaël Goolaerts is er na zijn jongste valpartij en de daarbij opgelopen breuken weer helemaal bovenop. Dat onderstreepte de Hallaarnaar al met een sterke ploegprestatie in het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp en eergisteren met een vijfde plaats in Vichte.

“Door tot tweemaal toe gedwongen aan de kant te staan, heb ik nog de frisheid om zo’n resultaat neer te zetten”, aldus de stagiair van Lotto-Soudal. “In Vichte was er niet alleen dat groot deelnemersveld (219 starters, red.), het was ook een heel snelle koers.”

Zijn prestatie bleef, samen met zijn overwinningen in Brussel-Zepperen en de Tour du Loir et Cher vroeger op het seizoen, niet ongemerkt.

“Ik kreeg een profcontract”, klinkt het verrassend. “Neen, niet bij Lotto-Soudal, dat al twee neoprofs aantrok en waar voor een derde geen plaats meer was. Wel bij een andere ploeg. Ik kan de naam hiervan niet noemen of er meer details over kwijt, omdat de mensen van het team eerstdaags zelf met het nieuws naar buiten willen komen. Maar ik ben uiteraard heel tevreden”, aldus Goolaerts, die met de Gooikse Pijl, Munsterland in Duitsland, mogelijk Parijs-Tours en de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen zijn laatste koersen Lotto-Soudal zal rijden.