Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Sint-Jobtrainer Sven Van Den Broeck: “Ons geen tweede keer aan dezelfde steen stoten”

Voetbal2de provinciale A Herenthout - Sint-Job zondag 15.00u

Sint-Job trekt zondag naar Herenthout, dat samen met de ploeg van trainer Sven Van Den Broeck met tien punten uit vier wedstrijden de leiding deelt. Van Den Broeck verwacht dan ook een moeilijke opdracht, ook al omdat hij een aantal basisspelers moet missen.

Herenthout promoveerde vorig seizoen via de eindronde van derde naar tweede provinciale en nam in de huidige campagne een schitterende start. Voldoende reden voor Sven Van Den Broeck om zijn spelers tot de nodige voorzichtigheid aan te manen.

“Het jammere is dat ik veel spelers moet missen”, vertelt Van Den Broeck. “Jan Jaspers is voor zijn werk tot dinsdag in het buitenland en Wim Van Achteren is geschorst. Joris Jaspers wil absoluut spelen maar hij liep een hoofdwonde op die met zes hechtingen is gedicht. Gelukkig heeft hij geen hersenschudding, maar pas tijdens het weekend zal duidelijk worden of hij in staat is om de topper te spelen. Eén ding moet duidelijk zijn: de gezondheid van de speler primeert altijd. Verder is Génar nog zeker twee weken buiten strijd en is het aantreden van Bonaers, die een kneuzing aan de heup opliep, onzeker.”

Er kwam ook goed nieuws. “Philippe Snelders heeft zijn schorsing uitgezeten en Hendryckx zou mogelijk toch kunnen spelen. Hij zou minuscule spierscheurtjes hebben opgelopen en passeerde de voorbije dagen dagelijks bij de kinesist. Tijdens de resterende dagen moet blijken of hij kan starten.”

Onbekend Herenthout

Van Den Broeck verwacht een moeilijke wedstrijd. “Herenthout is voor mij een onbekende ploeg. Mijn spelers begrepen ondertussen dat er wekelijks voluit voor winst zal moeten gestreden worden. Dinsdag bleken de voetjes weer op de grond te staan en wezen de neuzen in dezelfde richting. Iedereen beseft dat het duel tegen Lint (1-1, red.) verkeerd werd aangepakt. De spelers willen zich geen tweede keer aan dezelfde steen stoten.”