Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Oostmalle breekt met coach Dirk Gysels

voetbal4de provinciale A

In volle aanloop naar de Malse derby maakte het bestuur van Oostmalle plots een einde aan de samenwerking met hoofdtrainer Dirk Gysels. “Dirk is het slachtoffer van externe factoren, maar als bestuur moesten we iets doen om de rust terug te brengen”, verduidelijkt voorzitter Jan Hendrickx.

De 5-0 nederlaag in Putte was de laatste wedstrijd onder de vleugels van Gysels. “De situatie van Dirk was identiek aan die van Bob Peeters bij Westerlo: vijf op achttien. (Peeters pakte in Westerlo eigenlijk 1 op 18, red.) Rationeel gezien kunnen we Dirk Gysels weinig verwijten. Hij heeft de huidige groep mee vorm gegeven, maar had de pech dat nieuwkomers als Da Silva, Abdouni en Ramos nog geen minuut konden spelen. Op emotioneel vlak merkten we een groeiende ongerustheid binnen de club. De snelle klik is er helaas niet gekomen. In eerste instantie moet de rust nu terugkeren. De wedstrijd tegen Westmalle is echt niet van primordiaal belang.”

Coach Gysels nam gelaten kennis van zijn ontslag. “Als je geen punten pakt, kun je dit verwachten. Of ik de beslissing begrijp? Gedeeltelijk wel, gedeeltelijk niet. Een groot aantal van de vaste spelers is buiten strijd, terwijl onze jonge garde nog niet helemaal rijp is voor de eerste ploeg. Ik moet aanvaarden dat ik de vruchten van mijn werk niet zelf zal kunnen plukken.”