Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Natuurlijk is dit frustrerend”

Kenzo Alonso Clemente. Foto: smb

“Natuurlijk is dit frustrerend”

Voetbal1ste provinciale De Kempen - White Star 20.00u - Kenzo Alonso Clemente en De Kempen komen al onder druk

Na het verlies van vorige week op het veld van Schriek, staat De Kempen op de voorlaatste plaats. Het moet vanavond dus voluit aan de bak tegen nieuwkomer White Star. “Tegen White Star moet het, maar het moet eigenlijk elke week”, zegt Kenzo Alonso Clemente.

“Met amper één punt loopt het niet zo goed, dat kan niemand ontkennen”, geeft Kenzo Alonso Clemente toe. “Onze motor haalt nog niet het vereiste toerental. En toch... Voor wie er zou aan twijfelen: wij werken keihard op training. De inzet en de motivatie zijn groot, dat was ook zo op Schriek. Maar toch vallen de resultaten tegen. Op Schriek lagen we niet onder, maar tien minuten voor het einde kregen we wel het deksel op de neus.”

Voor Clemente was het de eerste volledige competitiematch voor De Kempen. “Onze kern wordt geplaagd door blessures. Hopelijk kunnen we snel opnieuw rekenen op Van den Putte en Gielis, maar belangrijke pionnen als Vervoort en Verdonck staan langer aan de kant. Zelf heb ik ook mijn deel van de miserie al gehad. In de tweede match voor de Beker van Antwerpen liep ik een spierscheur op. Ik moest geduldig opbouwen, maar kreeg al vroeg een invalbeurt in de partij tegen Branddonk. Op Schriek stond ik aan de aftrap, maar ik heb nog een achterstand. Na 75 minuten was het beste er wel af.”

Druk

Clemente werd door trainer Persoons op het middenveld uitgespeeld. “Terwijl ik gehaald was om als oprukkende rechtsachter te fungeren. Op die positie speelde ik vorig seizoen ook voor Kaart. Maar in de jeugd van KV Mechelen, Beerschot en Willem II voetbalde ik offensiever. De trainer beslist over mijn rol. Als ik het team daarmee een dienst kan bewijzen, voor mij niet gelaten.”

De Kempen blijft onder de verwachtingen. Komt er druk op de ketel? “Niet vanuit de club of van de trainers”, zegt Clemente. “De druk die er is, gaat van de groep zelf uit. Natuurlijk is het frustrerend om een hele week te werken, een degelijke match te spelen, dicht bij de beloning te geraken en het dan weg te geven. Het moet tegen White Star, maar het moet eigenlijk elke week.”

De Kempen: Van den Putte is terug, Vervoort (enkel) en Verdonck (knie) blijven afwezig. Belghardi is met verlof.

Kern: Tange, Vertommen, Trommelen, Van den Putte, Clemente, Olieslagers, Clabots, Sten Meeuwssen, Mathieu, Van Gansen, Patan, Ulenaers, Zoubeir, Ceusters, Wout Meeuwssen, Kazadi.