Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Bart Willemsen (White Star) gaat op bezoek bij ex-club De Kempen: “Supporters van vroeger komen kijken”

FC De Kempen en White Star staan voor het eerst in de geschiedenis tegenover elkaar in competitieverband, maar toch delen de clubs, trainers, spelers en supporters een rijke geschiedenis.

“Er zijn heel wat banden tussen beide clubs”, zegt coach Bart Willemsen van White Star. “Zelf ben ik bij De Kempen trainer geweest, maar ook Joren Canters, Jeffrey Daelemans en Mathias Van Gisbergen hebben er een verleden. Daarenboven kennen heel wat mensen De Kempen nog uit het verleden. Tielen en Turnhout vochten vroeger enkele memorabele duels uit en heel wat supporters van vroeger gaan komen kijken. Dat maakt het allemaal nog mooier. De match zal sowieso speciaal zijn. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de clubs tegenover elkaar staan in competitieverband, want De Kempen speelde altijd in vierde klasse of eerste provinciale. Daarenboven spelen we op vraag van de thuisploeg op vrijdagavond, wat ook uitzonderlijk is. De timing heeft veel voordelen, want er zal meer volk komen kijken dan op zaterdag of zondag en nu hebben we ook eens een volledig weekend vrij.”

Bart Willemsen stond ooit aan het sportieve roer bij De Kempen, maar veel bekenden zal hij vanavond niet tegenkomen. “Ik ken natuurlijk Toon Vervoort, die ook samen met mij actief was bij Zwarte Leeuw, maar hij is geblesseerd. Thomas Mathieu is een andere oude bekende, al is hij pas sinds dit seizoen actief bij De Kempen. Er lopen dus niet veel spelers meer rond uit mijn tijd. De ploeg en de club zijn het laatste jaar erg veranderd en kregen als het ware een nieuw gezicht. De club heeft er immers voor gekozen om het over een andere boeg te gooien.”

White Star: Steven Van Rooy, die vorige week vroegtijdig naar de kant moest, is opnieuw fit. Dennis Huygaerts liep met de reserven een verrekking op aan de mediale band van de knie en is een drietal weken onbeschikbaar.

Kern: Sels, Van Rooy, Canters, Van Beurden, Verbaendert, Van De Vliet, Gert Geudens, Beugels, Gorris, Guy Geudens, Van Gisbergen, Daelemans, Van Noppen, Urkens, Looymans en nog één aan te duiden speler.