Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© ©Walter Saenen - WAS

Voetbal3de provinciale Adosko - sk wilrijk (zaterdag 19.30u) - Luca Van Honsté en SK Wilrijk leven herop in derde provinciale

“We hebben al meer punten dan eind vorig seizoen”

Drie zeges na vier speeldagen. Voor SK Wilrijk lijkt de degradatie naar derde provinciale momenteel een zegen te zijn geweest. Want was het vorig seizoen een ander verhaal. De club haalde toen op een heel seizoen amper acht punten. Luca Van Honsté was vorig jaar ook al actief bij SK Wilrijk en is dus perfect geschikt om de vergelijking maken.

“Met negen punten hebben we nu al meer punten dan we vorig jaar op een heel seizoen gepakt hebben. Het hoeft dus niet te verwonderen dat het nu veel leuker is om te voetballen. In onze eerste wedstrijd (op Burcht, red.) vielen we met tien door een uitsluiting, maar wonnen we uiteindelijk wel. Vorig seizoen hebben we minstens tienmaal het omgekeerde verhaal meegemaakt”, vertelt Van Honsté die afgelopen zondag het zesde doelpunt scoorde in de ruime 6-1 overwinning van SK Wilrijk tegen Kalmthout. “Meteen ook mijn eerste doelpunt van het seizoen. Opvallend was wel dat de zes doelpunten door zes verschillende spelers werden gescoord. Dat geeft aan dat we over enorm veel scorend vermogen beschikken en dat het gevaar bij ons van overal kan komen.”

Morgen trekt Wilrijk op bezoek bij Dosko, dat thuis al twee keer won. “Voor mij is dat een volledig onbekende tegenstander. Ik stel vast dat ze al zes punten hebben, dat ze veel doelpunten scoren, maar dat ze er ook veel tegen krijgen. Dat betekent dat ze aanvallend ingesteld zijn, zo komen ook wij aan de aftrap. Het wordt dus ongetwijfeld een boeiend duel. Hopelijk boeken we een vierde zege, zodat we bovenaan blijven meedraaien. We hebben de ambitie om de eindronde te halen en ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat we al zo ver zouden staan. Uiteindelijk hebben we een zo goed als nieuwe ploeg. Dat we nu al zo veel punten tellen, is een teken dat onze trainer goed werk heeft geleverd de voorbije maanden. Als we nog meer op elkaar ingespeeld geraken, kan het nog een mooi seizoen worden.”