Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Auto kopen met de winstpremies”

voetbal3de provinciale B - Ely EngoAartselaar

Met negen op twaalf staat Aartselaar op een gedeelde tweede plaats. Zondag ontvangt het Sint-Martinus Halle, een ploeg die eveneens negen punten telt.

De recente zes op zes zorgt voor het nodige vertrouwen bij Aartselaar. “We wilden voor aanvang van het seizoen een betere start nemen dan vorig seizoen”, zegt Ely Engo. “Na de nederlaag tegen Beerzel op de tweede speeldag waren er wat twijfels in de rangen geslopen, maar die zijn weg.”

“Ik verwacht zondag een tactische wedstrijd en vermoed dat details over de uitslag zullen beslissen. We hebben in elk geval de ambitie om bij de top vijf te spelen en dan moeten we tegen een rechtstreekse concurrent de drie punten thuishouden.”

Engo speelde vorig seizoen nog in Nederland. “Mijn ouders wonen tegen de Nederlandse grens, maar nu ik op kot zit in Antwerpen, is de verplaatsing naar Aartselaar een pak dichter voor mij. Voorlopig maak ik gebruik van het openbaar vervoer om naar Aartselaar te rijden, maar ik hoop binnenkort een auto te kunnen kopen. Als we nog veel winnen, dan moet dat met de winstpremies zeker lukken. Hopelijk werken de ploegmakkers een beetje mee.”