Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“We strijden voor de top vijf”

voetbal4de provinciale B - Vincent uytdewilligenHove Sport

Enkel tegen de buren van Mortsel moest Hove Sport dit seizoen de duimen leggen, de overige drie wedstrijden werden winnend afgesloten. Dat levert momenteel een gedeelde tweede plaats op. Een van de ploegen waarmee Hove die tweede plek moet delen, is Oelegem, de tegenstander van zondag.

“Vorig seizoen leverden we lang strijd met hen om een plaats in de eindronde te veroveren en uiteindelijk haalden wij het. Ook dit seizoen zal Oelegem een van onze concurrenten worden, het is dus belangrijk dat we zondag de drie punten thuishouden. In vergelijking met vorig seizoen zijn we offensief zeker versterkt. In onze drie overwinningen scoorden we telkens vier doelpunten. Maar ook achteraan zijn we erop vooruitgegaan”, vertelt Vincent Uytdewilligen, die met Hove opnieuw de eindronde ambieert.

“Met Burcht, Schelle en Oxford Hemiksem zijn toch een aantal sterke tegenstanders verdwenen. Mortsel is in mijn ogen de grote titelfavoriet, maar daaronder zullen een aantal ploegen strijd leveren voor de overige plaatsen in de top vijf. Daar zijn wij ook bij en dus is het belangrijk dat we punten pakken in de onderlinge duels.”