Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Koppositie geeft derby extra pigment”

vrouwenvoetbal2de klasse b - elke somersWuustwezel

Derbykoorts bij de vrouwen van Wuustwezel en Maria-ter-Heide. Zaterdag bekampen de twee tweedeklassers elkaar voor de eerste keer in een officiële wedstrijd.

Bij Wuustwezel kijkt coach Elke Somers al uit naar de komst van Maria-ter-Heide. “De speelsters hebben weinig geheimen voor elkaar. Het derbygevoel leeft enorm en we jennen elkaar op een ludieke manier. Ik moet niemand motiveren, de groep trainde ook heel gretig. Dat de koppositie op het spel staat, geeft de derby nog een extra pigment. Ik hoop op een open en spektakelrijke match. We onderschatten nieuwkomer Maria-ter-Heide niet, maar gaan met de onze kwaliteit voluit voor de zege.”

Rian Adriaensen, de voorzitter van Maria-ter-Heide, kijkt met vertrouwen uit naar de derby. “Wuustwezel is al jaren een vaste waarde in tweede klasse en start als favoriet. Wij begonnen het seizoen als promovendus overtuigend met een fraaie zes op zes. De derby wordt ongetwijfeld een geladen duel. Bij ons hebben Boeren, Ehlen en Delmez een verleden bij de tegenstander. Wij missen de geblesseerden Den Ridder en Fierens, maar hopen dat topschutter Hufkens speelklaar raakt.”