Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Er is geen man overboord”

voetbal1ste provinciale - Christof Van Bouwel Ternesse

Ternesse kent met twee nederlagen, twee keer winst en een doelsaldo van nul geen uitmuntend seizoenbegin. En dan moeten de Wommelgemnaren morgenavond ook nog eens op bezoek bij het uit vierde klasse gezakte, maar razend ambitieuze en versterkte Lille.

“Ik verwacht een goeie wedstrijd, maar het zal niet makkelijk worden”, zegt Christof Van Bouwel. “Lille heeft de ambitie om zo snel mogelijk weer naar het nationale voetbal te stijgen. Een voordeel is wel dat Lille een voetballende ploeg is. Het is niet zo’n typische ploeg als pakweg Branddonk of Leest, die vooral werkvoetbal brengen”, weet de flankspeler, die beseft dat er na de zes op twaalf geoogst moet worden. “Als we hadden gewonnen in Leest, hadden we onze start zeker niet gemist en was de uitwedstrijd in Lille een heel ander verhaal geworden, maar we speelden erg zwak. Zaterdag moet het beter.”

“Ternesse deed het tot op heden niet spectaculair goed. We hadden er zelf meer van verwacht. De top vijf blijft het doel. Er is zeker nog geen man overboord. Het vertrouwen is alvast niet geschaad en er werd ook deze week weer hard getraind, dat is toch geruststellend. Het komt goed, daar weet ik zeker.”