Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Die goal van vorige week geeft vertrouwen”

Jan Cannaerts. Foto: smb

“Die goal van vorige week geeft vertrouwen”

Voetbal1ste provincialeOppuurs - heikant (zaterdag 19.30u) - Jan Cannaerts van Heikant hoopt minstens 35 punten te halen

Heikant verloor tegen Antonia thuis twee kostbare punten en is nu bijna verplicht om uit de verplaatsing naar Oppuurs minstens een punt te puren. Middenvelder Jan Cannaerts panikeert nog niet na de vier op twaalf, hij weet dat Heikant een ploeg heeft die hoger kan en moet eindigen.

“Gezien onze situatie kunnen we best iets halen op Oppuurs”, zegt Cannaerts. “Als je onderin staat, begint dat na een tijdje altijd in je nadeel te spelen. Het klopt wel dat we met Lille en Ternesse al twee zware verplaatsingen achter de rug hebben. In die wedstrijden verdienden we trouwens meer dan nul op zes. Het spel was goed, maar de punten bleven uit.”

Cannaerts zelf sprokkelde vorige week zijn eerste speelminuten na een blessure. “Ik liep in de laatste match van de voorbereiding een scheur op in mijn kuit. Ik moest twee weken volledig rusten en hervatte daarna bij de reserven. Vorige week speelde ik dan voor het eerst met de eerste ploeg en scoorde ik meteen. Ook al leverde dat doelpunt maar één punt op, het was toch goed voor mijn vertrouwen.”

Cannaerts hoopt dat Heikant dit seizoen voor de eerste keer eens een zorgeloos seizoen kent in eerste provinciale. “We hebben een sterke ploeg dit jaar, maar ik denk ook dat de reeks geen zwakke broertjes kent. Langs de andere kant zijn er blijkbaar ook geen ploegen die erbovenuit steken, zodat we elke week voluit kansen zullen krijgen om punten te pakken. In de vorige seizoenen die we in eerste provinciale speelden, moesten we altijd knokken tot de laatste speeldag en haalden we net geen dertig punten. Nu moet het onze ambitie zijn om minstens 35 punten te pakken. Ik vermoed dat dit ook nodig zal zijn om niet te degraderen.”