Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Nieuwe trainer Wim D’Hondt alle steun geven”

Nieuwe coach Wim D’Hondt (links) spreekt zijn jongens toe op training. Foto: TOM GOYVAERTS

“Nieuwe trainer Wim D’Hondt alle steun geven”

Voetbal1ste provincialeVC Herentals - GR Katelijne (zondag 15.00u) - Thomas Rypens gaat met GR Katelijne op bezoek bij de leider

Mechelen -

GR Katelijne beleefde een erg woelige week. Het vertrek van Raf Joosten kwam zowel binnen als buiten de spelersgroep hard aan. Iedereen beseft dat men een deel van de verantwoordelijkheid voor dat opstappen moet dragen. Het is aan de nieuwe trainer Wim D’Hondt om zijn troepen nu opnieuw weerbaar te maken.

Thomas Rypens, die op Groen Rood Katelijne als geen ander het reilen en zeilen kent, was net als iedereen verrast door het opstappen van Joosten.

“We hadden het ontslag van de trainer niet verwacht, al kan ik het wel wat begrijpen. Ik heb al bij meerdere clubs gemerkt dat als de coach langer dan twee tot drie jaar actief is, de routine soms een sleur wordt. Toch dragen wij , de spelers, de grootste verantwoordelijkheid voor dit ontslag.”

“Maar gedane zaken nemen geen keer. We moeten vooruitkijken en in dat opzicht denk ik dat de keuze van het bestuur voor Wim D’Hondt de juiste zou kunnen zijn. D’Hondt liet van bij de eerste training merken dat hij een coach met veel ambitie en ideeën is. Het is een jonge trainer die nog alles moet bewijzen en met een propere lei kan beginnen. Hij sleept geen voorgeschiedenis met zich mee en kan ons op een correcte en objectieve manier beoordelen.”

Zoals bij elke trainerswissel zullen er ook een aantal gedupeerden opnieuw komen aankloppen, wat de concurrentie alleen maar ten goede kan komen. “Het is aan ons om de nieuwe coach alle steun en vertrouwen te schenken om zo uit deze malaise te geraken”, aldus Rypens.