Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“We gaan door die tweede plaats onze ambities niet bijstellen”

Voetbal1ste provinciale - Bjorn GoyvaertsSchriek

Schriek trekt naar Berg en Dal voor de onverwachte topper in eerste provinciale. Trainer Bjorn Goyvaerts kijkt ernaar uit.

“Dat Berg en Dal al negen punten behaalde, verbaast me niet echt”, aldus Goyvaerts.

“Vorig seizoen kenden ze een slechte start, maar daarna hebben ze een serieuze remonte gemaakt. Op dat elan gaan ze nu gewoon door. Ik vind Berg en Dal een heel goede ploeg, dus ik verwacht een moeilijke match.”

Veredeld jeugdelftal verleden tijd

De tweede plaats van Schriek zet Goyvaerts niet aan het dromen.

“In tegenstelling tot vorig seizoen is ons seizoenbegin nu wel goed. De jonge spelersgroep heeft aan maturiteit gewonnen en de tegenstrevers komen nu met meer respect naar ons dan vorig seizoen, toen velen ons beschouwden als een veredeld jeugdelftal. Maar die tweede plaats brengt mijn hoofd helemaal niet op hol. Iedereen in de club kan dit trouwens relativeren. We gaan nu onze ambities ook niet bijstellen. We zijn gewoon blij dat we al tien punten hebben gepakt, ik weet ook dat er mindere periodes zullen komen en dat dit dan een bonus is. Uiteraard heb ik ook ambitie en wil ik graag zolang mogelijk op die tweede plaats staan, maar een must is het niet. Natuurlijk, als we daar over een week of zes nog staan, praat ik misschien anders (lacht). Als we dan de lachende derde zouden kunnen worden, zou dat mooi zijn, maar het is geen doel op zich.”