Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Onze start verder opsmukken”

Voetbal1ste provinciale - THOMAS COOLSRapid Leest

Leest -

Rapid Leest genoot de voorbije dagen nog na van zijn eerste competitiezege tegen Ternesse. Stiekem hopen de Leestenaars dat dit prille succes straks een verlengstuk krijgt uit bij Antonia.

Het is ook de wens van verdediger Thomas Cools, die door een rist blessures van ploegmaats al meer dan dat hij zelf had verwacht aan de aftrap verscheen.

“Dat is een realiteit”, weet Cools. “Vorig seizoen speelde ik haast geen minuut en één reeks hoger heb ik na vier speeldagen al wat minuten op de teller staan. Inderdaad door de omstandigheden, maar ook omdat de trainer in mij gelooft. Het ziet ernaar uit dat ik mijn plaats nog even zal behouden. Ik wil absoluut niet ontgoochelen.”

Leest slaakte het voorbije weekend alvast een enorme zucht van opluchting na de 1-0 zege tegen Ternesse.

“Klopt. De overwinning deed heel veel deugd. Al een paar weken hunkerde de groep naar een driepunter en bovendien was de winst ook verdiend. Uiteraard hopen we nu op een vervolg tegen Antonia, maar in deze reeks is niks te voorspellen. In eerste provinciale is evenwicht troef en de vorm van de dag bepalend. De winst tegen Ternesse heeft alvast het geloof aangewakkerd. In het verleden had Leest het nooit gemakkelijk bij Antonia, maar we moeten ons ook niet kansloos voelen. We werden in nog geen enkele match overklast. Kunnen we iets oogsten, dan geven we onze start meteen ook een ander gezicht.”