Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Voluit voor eerste thuisoverwinning gaan”

voetbal1ste provinciale - Vinnie FransLyra

Lier -

Wordt het derde keer, goede keer voor Lyra, dat ondanks twee uitzeges nog wacht op een eerste thuisoverwinning? Die moet er straks komen tegen Branddonk, wanneer ook de jaarlijkse jeugddag wordt gehouden.

Lyra hunkert naar een eerste succes voor eigen publiek, nadat de confrontaties met VC Herentals en Brasschaat een schamele één op zes opleverden. Maar de 0-3 uitzege bij GR Katelijne heeft Lyra vertrouwen gegeven.

“We brachten een collectief hele sterke prestatie”, weet doelman Vinnie Frans, die zijn tweede clean sheet in vier wedstrijden realiseerde. “Maar nu komt het erop aan te bevestigen tegen Branddonk. Ja, onze groep is zeker tot iets in staat, maar de durf en het lef moeten nog toenemen. Nog te veel denkt deze club aan de desastreuze campagne vorig seizoen. Dat moet er helemaal uit, maar je voelt dat we stappen zetten.”

Niettemin rekent de doelman op een eerste succesje voor eigen volk. Daar lijkt de groep stilaan klaar voor. “Ik denk het wel. De wil om te winnen is volop aanwezig in deze groep, maar we lijken zo’n beetje onze grootste vijand. We hebben echt een goede ploeg, maar dat moet iedereen geloven. Nochtans kunnen we zonder enige druk voetballen. We kregen geen doelstellingen opgelegd. Voor ons zijn het gewoon dertig finales.”