Argentijnse bondscoach neemt Barça onder vuur: “Zorgen niet goed voor Messi”

De blessure van Messi was alvast groot nieuws in de Peruviaanse pers Foto: AFP

Argentijnse bondscoach neemt Barça onder vuur: “Zorgen niet goed voor Messi”

Print

De Argentijnse bondscoach Edgardo Bauza vindt dat Lionel Messi te veel wedstrijden moet spelen voor FC Barcelona. Hij doet zijn beklag na de blessure van zijn kapitein, waardoor die twee wedstrijden met de Albiceleste moet missen.

“Ze wijzen ons er steeds op dat we voorzichtig moeten zijn en goed voor Messi moeten zorgen, maar dat doen ze zelf niet. Hij speelt er alle wedstrijden”, sprak Bauza. Messi liep woensdagavond in de topper tegen Atletico Madrid een spierscheur aan de lies op en staat drie weken aan de kant.

“We hebben eerder al gespeeld zonder Messi, maar hem kunnen opstellen is natuurlijk een enorm voordeel. Hij kan op zijn eentje kansen creëren. Het is een uitdaging voor mij als coach en voor het team om zonder hem te spelen.”

Argentinië speelt op 6 oktober tegen Peru en op 11 oktober tegen Paraguay in het kader van de kwalificaties voor het WK voetbal van 2018. De Argentijnen staan na 8 wedstrijden derde met 15 punten, op 1 punt van leider Uruguay. De eerste vier plaatsen zich rechtstreeks voor het WK.