”Soep is ondergewaardeerd”

Limburgse (29) opent soepbar op Paardenmarkt

Print

Iris Vandevoorde. Foto: JORGE DIRKX

Antwerpen -

SuperSoep, zo heet het droomproject van de Limburgse Iris Vandevoorde. Enkele jaren geleden verhuisde de 29-jarige voor de liefde naar Antwerpen. Nu opent ze haar eigen soepbar op de Paardenmarkt. “Via mijn liefde voor soep wil ik me verder integreren in de stad.”

Ze heeft een uitgesproken liefde voor soep, daar valt niet aan te twijfelen: met SuperSoep realiseert Iris Vandevoorde haar droom. “Ik was mijn vorige job grondig beu. Ik zat uren in de auto en dacht uiteindelijk: wie niet waagt niet wint. Dit is iets wat ik al heel lang wil.”

Dat ze daarmee op een hippe kar springt, is mooi meegenomen. “Maar daar gaat het mij niet om. Ik hou gewoon van soep en vind het een ondergewaardeerd gerecht waar je heel veel kanten mee op kunt. Het is mijn missie om soep op te waarderen”, lacht ze.

Jarenlang schreef Iris Vandevoorde haar recepten neer. “Nu heb ik een kaft vol en dus mogelijkheden zat om uit te putten.” Elke dag serveert ze drie tot vijf verse soepen die ze zelf bereidt. Zo lang het kan, wil ze de zaak helemaal alleen draaiende houden.

De ideale locatie

SuperSoep bevindt zich in het pand waar tot voor kort koffiehuis Mademoiselle Moustache gevestigd was. “Ik was meteen verliefd op deze locatie. De koffiebar zat altijd plezierig vol en er hing een leuke vibe”, vertelt Iris Vandevoorde. “Het ademt hier een gemoedelijke sfeer die perfect past bij het eten van een lekkere kom soep. Ik heb heel lang gezocht naar de juiste plek en denk echt dat ik hier goed zit. Niet elke wijk is geschikt om er een soepbar te openen, maar met de vele studenten die hier in de buurt naar de universiteit gaan en de verschillende kantoren om de hoek is de Paardenmarkt ideaal. Ik mik dan ook op de lunch en op take-away.”

Lees vrijdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Stad

SuperSoep, Paardenmarkt 21. facebook.com/supersoepantwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio