Verkeerspaaltjes ergeren bewoners

De paaltjes die tot veel ergernis leiden. Foto: GVN

Verkeerspaaltjes ergeren bewoners

Print
Turnhout -

Al diverse maanden kibbelen gemeenteraadsleden over enkele paaltjes die op het kruispunt van de Rivierstraat en de Patriottenstraat in Turnhout zijn geplaatst.

De paaltjes staan er sinds een halfjaar, om de vernieuwde stoep te beschermen. Voordien reden wagens vaak over de stoep, wanneer ze de smalle Rivierstraat indraaiden. Daar was de stoep niet op voorzien. Sinds de paaltjes er staan, zijn er andere klachten. Een bewoner die zich met een elektrische wagen, een zogenaamde scootmobiel, verplaatst, heeft onvoldoende ruimte op de stoep wanneer klanten van de kapper om de hoek er hun fiets plaatsen. Een aannemer die in de straat woont, plaatst zijn bestelwagens dan weer te dicht bij de hoek van de straat, zodat de doorgang er wel erg smal wordt.

Fietsenstalling kapsalon

Op het eerste gezicht zijn dat kleine problemen, maar ze houden de gemeenteraadsleden al enkele maanden in de ban. Schepen Luc Debondt (TIM) probeert een oplossing aan te reiken. Er is gepraat met de eigenaar van de bestelwagens, de politie patrouilleert op geregelde tijdstippen om foutparkeerders te bekeuren en de klanten van de kapper krijgen binnenkort een fietsenstalling in de Patriottenstraat, tegenover het kapsalon. Misschien was al die heisa niet eens nodig, want binnenkort wordt het kruispunt van de Rivierstraat en de Patriottenstraat heraangelegd. Er komt een verkeersplateau dat aansluit op de parking naast het woonproject Lokerenschuif van De Ark.

Het verkeersplateau moet het kruispunt veiliger maken, onder andere voor de kinderen uit de wijk die willen gaan spelen op het speelplein aan de overkant van de straat. Het stadsbestuur sluit met De Ark een overeenkomst, om de aanleg van de parking en de aanleg van het verkeersplateau gezamenlijk uit te voeren. Of de ergerlijke paaltjes na de uitvoering van die werken blijven staan, is op dit ogenblik niet duidelijk. Ook op de plaats waar de ondergrondse parking van het woonproject op de Patriottenstraat uitkomt, wordt de straat aangepast.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio