Dokter Rode Duivels steunt Finse looppiste

Foto: evb

Dokter Rode Duivels steunt Finse looppiste

Print
Mechelen - Dokter Kris Van Crombugge, bekend als arts van de Rode Duivels, steunt de vraag om in Spreeuwenhoek in Muizen (Mechelen) een Finse looppiste aan te leggen.

Initiatiefnemer Bruno De Wit, die zelf als verpleegkundige in het AZ Sint-Maarten werkt, krijgt voor zijn idee steun uit opvallende hoek. "Sporten  is gezond voor lichaam en geest.  Vanuit orthopedisch oogpunt is het optimaal te joggen op zachte ondergrond om zo de herhalende impact op knie- en enkelgewrichten te minimaliseren”, vertelt dokter Van Crombrugge, die orthopedisch chirurg is in Sint-Maarten.

“Lopen is de beste manier om op de kortste tijd uw lichaam een boost te geven en calorieën te verbranden. Ook jongeren raad ik aan minstens enkele rondjes te lopen om obesitas en diabetes  te voorkomen”, legt de dokter uit. Hij benadrukt ook het belang van goed sportschoeisel.

Zijn collega Bruno De Wit diende bij de buurtraad De Spreeuw het voorstel in. Hij denkt aan een parcours van een kleine kilometer langs de Leuvense Vaart, vanaf de Katwilgenberg tot aan het fietsknooppunt aan de Plankendaalstraat. Schepen van Sport Walter Schroons (CD&V) gaf eerder deze week al aan dat hij het voorstel genegen is. Hij stak zelfs al zijn licht op bij Waterwegen en Zeekanaal, dat beheerder is van de gronden langs het kanaal Leuven-Dijle. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio