FC Beurm Beasts start aan tweede seizoen en hoopt snel eerste zege te boeken

“Eigenlijk zijn we gewone poppemiekes die graag sjotten”

Print

FC Beurm Beasts wil dit seizoen vooral wedstrijden winnen en veel scoren. Foto: Joris Herregods

Bornem -

Sinds een jaar heeft Bornem een nieuwe vrouwenvoetbalploeg: de Beurm Beasts, of kortweg FC BB. Hoewel de naam laat vermoeden dat het om breedgeschouderde en gespierde speelsters gaat is niets minder waar. “Eigenlijk zijn we gewone poppemiekes”, zegt voorzitter Athina Verbist.

Athina is helemaal weg van voetbal en had wel zin om zelf een ploegje op te richten. “Daarom lanceerde ik een oproep op Facebook. Welke vrouwen uit de regio hadden interesse om te voetballen? En ik kreeg enorm veel reacties van meisjes. Er waren echt veel vrouwen die wilden voetballen. Niet echt in competitieverband, maar af en toe eens een wedstrijdje spelen tegen andere vrouwenploegen”, zegt Athina.

Vorig jaar hadden de Beurm Beasts iets meer dan twintig speelsters. “Ik weet het, de naam doet het ergste vermoeden. Maar niets is minder waar. Het gaat om jonge vrouwen tussen de 16 en 30 jaar oud. Eigenlijk zijn we gewoon een groep poppemiekes. Meisjes die je op het eerste zicht eerder in een discotheek zal tegenkomen dan op een voetbalveld. Maar we sjotten graag. En ja, het gebeurt wel eens dat één van onze speelsters geblesseerd raakt bij een voetbalmatch. Een gebroken nagel, een spierverrekking of een blauw oog. Dat hoort er nu eenmaal bij.”

FC BB traint twee keer per week en speelde vorig jaar ook enkele voetbalwedstrijden tegen andere caféploegen. “Eerlijk? We hebben nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Onze zwaarste nederlaag? 17-0. We hopen dit jaar betere resultaten te behalen.”

De voetbalsters krijgen training van Brahim Bougrine, die zelf nog voetbalt KFC Wintam. “De trainingen bij hem zijn zeer intensief. Hij kan ons oppeppen voor een match, maar als het niet goed is, zegt hij het ook.”

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio