© Joren De Weerdt

Deze 'Callboy' komt tot rust in de Kempen

Acteur Stef Aerts (28) kon als puber niet gauw genoeg uit de Kempen ­vertrekken, wat hij ook deed. Op iets rijpere ­leeftijd ­bekijkt hij de dingen anders. Nu ­wandelt de Callboy graag met CittA door de ­regio, langs vijf plekken die voor hem een bijzondere ­betekenis hebben.

Stef Aerts wil zijn trip starten in het Nief Park in Beerse, de gemeente waar hij opgroeide. “Er is een lange periode geweest in mijn leven waarin ik het nodig vond om me af te zetten ­tegen mijn afkomst. Dat is nu voorbij. Ik vind het fijn om in Beerse te komen, om mijn familie terug te zien. Hier vind ik veel rust. Die moeilijke ­verhouding van toen is helemaal weggevallen. Dat had te ­maken met leeftijd, denk ik. Met de puberteit en de jaren die daarna kwamen. Al op mijn veertiende kon ik hier niet rap ­genoeg weg zijn. En dus trok ik naar de ­kunsthumaniora in Antwerpen en daarna naar de toneelschool.”

Met ­succes. In 2010 kreeg Stef de hoofdrol in de langspeelfilm Adem van Hans Van Nuffelen. ­Eerder dit jaar schitterde hij in Belgica van Felix Van ­Groeningen en op dit moment is hij te zien in de succesreeks Callboys van Jan Eelen. Maar voor dat alles was er het Nief Park.

“Dit park betekent voor mij heel veel dingen tegelijk: spelen, ravotten en schaatsen op wat toen een gigantische vijver leek. Het is een beetje een ruïne geworden, vind ik. De speeltuin is weg, het bruggetje is verdwenen. Vroeger leek het park meer ingesloten. Daarom zat ik hier ook na mijn kinder­jaren samen met mijn maten op die ­banken. Echt de hangjongeren van het dorp, ja, want we ­waren eigenlijk al te oud om in zo’n park te ­zitten. ­Stiekem sigaretten roken, op het dak van dat parkhuis klimmen, het over de ­meisjes ­hebben, die dingen. We zaten eindeloos af te ­geven op de Kempen, we wilden hier allemaal weg. We sjokten maar wat rond in de wijk. Te jong om ons goesting te mogen doen. Als kind is dat nog tof: met gocarts rondrijden, ­fietsen naar het park. Later word je dat beu: altijd maar sleffen naar deze plek.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio