Penismuur wordt overschilderd, penetratiemuur kan blijven

De penistekening (links) moet weg, de penetratieschildering (rechts) kan blijven. Foto: RR

Penismuur wordt overschilderd, penetratiemuur kan blijven

Print

De tekening van een reuzegrote penis die sinds enkele dagen op een gevel in de Brusselse gemeente Sint-Gillis prijkt, moet binnen de drie weken verwijderd worden. Veel voorbijgangers namen er immers aanstoot aan. De muurschildering die plots opdoemde in de Visverkopersstraat in Brussel en die een expliciete penetratie uitbeeldt, mag dan weer wel blijven. Dat schrijft de nieuwssite Bruzz.be.

Het was het gemeentebestuur van Sint-Gillis dat de beslissing nam om de penismuur aan de Parklaan te laten verwijderen. “Het is een street art-kunstwerk, dus het is sowieso vergankelijk.” Zo verantwoordt Carlo Luyckx (PS), schepen van Openbare Netheid in Sint-Gillis, de beslissing. Een gespecialiseerde firma zal instaan voor het overschilderen van de reuzenpenis. In samenspraak met de buurt zal er een andere tekening komen, die wel een permanent karakter krijgt.

In de stad Brussel dook dan weer in dezelfde periode een minstens even controversiële muurtekening op waarop te zien is hoe een penis een vagina penetreert. Het college boog er zich over en zag uiteindelijk geen graten in de erotische muurschildering in de Visverkopersstraat. “We hebben met het college beslist om geen actie te ondernemen,” zegt Brussels schepen van Openbare Reinheid Karine Lalieux (PS) aan Bruzz.be. “De eigenaar van het pand op de Visverkopersstraat 13 mag zelf beslissen over het lot van de tekening.”

Nu in het nieuws