Parkeerverbod Rompelei verhoogt parkeerdruk

Foto: Philippe Desmet

Parkeerverbod Rompelei verhoogt parkeerdruk

Print
Kontich - Het gemeentebestuur voerde een parkeerverbod in aan één zijde van de Rompelei. Raadslid Luc Blommaerts (CD&V) heeft ernstige bedenkingen bij deze ingreep.

In de omgeving van het Sint-Ritacollege is de parkeerdruk op bepaalde momenten erg hoog. De school telt een 140-tal medewerkers, waarvan een deel met de auto komen. Maar niet alleen op schooldagen is de parkeerdruk hoog. De sporthallen zijn ook tijdens de weekends in gebruik. Het gemeentebestuur voerde een parkeerverbod in aan één zijde van de Rompelei, waardoor de verkeersdruk in de omgeving nog hoger geworden is.

“Het wegnemen van parkeerplaatsen in de Rompelei creëert serieuze problemen,” zegt raadslid Luc Blommaerts (CD&V) “Een van de gevolgen is dat men op de pechstrook van de Expressweg parkeert.”

Om de brandweer een vrije doorgang te garanderen, moet een minimale rijbreedte van drie meter gevrijwaard blijven. “Dat kan perfect door de auto’s gedeeltelijk op het trottoir te laten parkeren. Meer dan een streepje witte verf is daar niet voor nodig.”

Burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) is niet van plan het ingevoerde parkeerregime te wijzigen. “Wanneer een auto de doorgang belemmert, weten wij niet wie de laatst bijgekomen auto is. Als er aan weerszijden geparkeerd wordt, is de doorgang te smal.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio