Verso mag exclusieve Woolmark-collectie verkopen

Print

Catherine Teatum, samen met Rob Jones. Foto: Dirk Kerstens

Antwerpen - Het jonge, Britse label Teatum Jones ging dit jaar met de prestigieuze International Woolmark Prize aan de haal. De winnende collectie wordt in België slechts in één winkel verkocht: Verso in Antwerpen.

De collectie werd afgelopen maandag in de Antwerpse luxeboetiek gelanceerd, in aanwezigheid van Catherine Teatum en Rob Jones, de ontwerpers achter Teatum Jones. Sinds ze de prestigieuze International Woolmark Prize in de categorie Damesmode wonnen, ging het flink bergop voor het label. “De grootste verandering is de internationale erkenning en de  media-aandacht die we nu krijgen. Al deze kansen nemen we met open armen aan”, menen de twee.

Aan het winnen van de International Woolmark Prize hangt een geldprijs van ongeveer 60.000 euro vast én een exclusieve verdeling in de beste modeboetieks wereldwijd. Denk aan Harvey Nichols in Engeland, Isetan Mitsukoshi in Japan en Saks Fifth Avenue in de Verenigde Staten. Sinds deze editie pronkt ook het Antwerpse Verso op het lijstje.  “De winnaars van de Woolmark Prize kunnen beroep doen op ons netwerk. Wij beslissen ook in welke boetieks de collectie terechtkomt en daarin zijn we vrij selectief”, vertelt Ingrid Oomen, country manager van The Woolmark Company. “Verso is gelegen in een prachtig, vooraanstaand gebouw. Daarnaast worden alle verkopers goed opgeleid om het verhaal achter de collectie te vertellen."

Info: Verso, Lange Gasthuisstraat 9, 2000 Antwerpen, www.verso.com 

Lees vrijdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio