Nederlandse media lopen elkaar voor de voeten bij drugszaak tv-figuur in Antwerpen

Foto: rr

Nederlandse media lopen elkaar voor de voeten bij drugszaak tv-figuur in Antwerpen

Print
Antwerpen - De Nederlandse ex-televisiepresentator Frank Masmeijer (55) is woensdag onder massale belangstelling op de inleidingszitting van zijn proces wegens cocaïnesmokkel verschenen. Hij blijft zijn betrokkenheid ontkennen.

De Nederlandse cameraploegen liepen elkaar in het Antwerpse justitiepaleis voor de voeten. Allemaal wilden ze een glimp opvangen van Frank ­Masmeijer, de Nederlandse ex-televisiepresentator die  samen tientallen andere beklaagden terecht staat in een grote ­drugszaak.

467 kilo cocaïne

Het dossier rond Masmeijer gaat over de invoer van 467 kilogram cocaïne via de Antwerpse haven. Twee van zijn medebeklaagden staan ook in een andere drugszaak met nog 21 anderen terecht. Daarin werden binnenschippers ingeschakeld om naar zeeschepen te varen en sporttassen met cocaïne in ontvangst te nemen. Het derde dossier – waarin twee beklaagden vervolgd worden – gaat over een uithaling van tien kilo cocaïne. De drie zaken zijn volgens de verdediging dermate met elkaar verweven dat ze de samenvoeging vroeg.
Masmeijer – die in 2014 in de boeien werd geslagen – ontkent zijn betrokkenheid. Gisteren liet hij alvast verstaan dat hij hoopt op een goede afloop. “Ik ga ervan uit dat het goed komt”, klonk het.

Masmeijer werd in Nederland bekend als voetballer en later televisiepresentator. Tussen 1985 en 1994 was hij het gezicht van televisiezender NCRV. Toen die carrière ten einde kwam, stortte Masmeijer zich op de horeca in het Antwerpse. Zonder succes, want al zijn zaken gingen al snel failliet.

Nu in het nieuws