Deze foto van winkelend gezin veroorzaakt verontwaardiging op internet

Foto: Erika Burch/Facebook

Deze foto van winkelend gezin veroorzaakt verontwaardiging op internet

Print

Een foto van een winkelend gezin in het Amerikaanse Cleveland (Texas) heeft heel wat ophef veroorzaakt op sociale media. Op het beeld is te zien hoe een vader zijn huilende dochter aan de haren door de supermarkt trekt.

De vader had het haar van zijn vijfjarige dochter rond de winkelkar gebonden. Zo trok hij haar mee door de winkel. “Stop alsjeblieft. Ik beloof dat ik het niet meer zal doen. Stop alsjeblieft”, zou het meisje geschreeuwd hebben.

Het incident werd vastgelegd op beeld door de gealarmeerde klanten Erika Burch en Robert Burch. Op Facebook schreef Erika dat ze de vader aangesproken had, maar dat hij haar gezegd had “dat ze zich moest bemoeien met haar eigen zaken”.

De vrouw belde daarom de politie op en een agent zei dat het kind zichtbare letsels moest hebben vooraleer ze een onderzoek konden starten. In de hoop dat de autoriteiten gealarmeerd zouden zijn, publiceerde ze de foto op sociale media.

“Vele mensen zeggen me dat ik in de fout ga door zo op te komen voor dat kleine meisje. Maar je kan een kind ook disciplineren zonder haar bij de haren door een winkel te sleuren”, zegt Erika Burch aan KTRK.

.

Nu in het nieuws