Kat overleeft reis van 6.500 kilometer in container naar Antwerpen

Thuis bij Werner Peeters in Schelle bekomt Lola van een wonderbaarlijke trip. De jonge kat overleefde een reis van zo’n 6.500 kilometer van het Amerikaanse Baltimore naar Antwerpen, vier weken lang in een donkere container.

Bart Roggeman

Groot was de verbazing van Werner Peeters toen hij vrijdag bij zijn werkgever Gosselin Group in Deurne een container aan het lossen was. Toen hij de laatste kist uit de container haalde, zag hij, geklemd tussen de kist en de lippen van de vorklift, een kat bengelen. Als de bliksem probeerde hij het arme dier te bevrijden. Eens los zette de kat het op een lopen, maar even later kon Werner ze toch in de armen sluiten.

“We hebben haar in een kartonnen doos gezet en ‘s avonds ben ik er mee naar de dierenarts gereden. Gezien de omstandigheden stelde Lola, zoals we haar hebben gedoopt, het opvallend goed. Ze was niet ziek en had alleen last van haar pootje. Dat is vermoedelijk gebroken. Maar omdat ze er geen pijn aan heeft, werd besloten om nog even te wachten met opereren, om haar te laten bekomen van haar avontuur”, vertelt Lola’s redder.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio