© BELGA

Pro Basketball League mikt op kampioenschap met twaalf clubs, nu al matchen live via streaming

De Pro Basketball League hoopt in de toekomst twaalf clubs aan het seizoen in de hoogste Belgische afdeling te laten beginnen. Dat maakte de Pro Basketball League maandag bekend tijdens een persconferentie in Brussel.

Na het forfait van Verviers-Pepinster spelen er komend seizoen, dat begin oktober van start gaat, slechts tien clubs meer in de hoogste afdeling van het mannenbasket, die na een naamsverandering niet langer als Scooore League maar wel als Euromillions Basketball League door het leven gaat.

“België verdient het om een eerste klasse met twaalf clubs te hebben, dat is dus een uitdaging voor ons”, verklaarde Arthur Goethals, voorzitter van de Liga. “Met twaalf clubs zouden we onze competitie opnieuw meer in de belangstelling van het publiek kunnen brengen. Er zijn nog te veel ‘blind spots’ in België, zones waarin er geen topclub te vinden is.”

Om de hoogste afdeling uit te breiden met twee clubs, wordt er een nieuwe Licentiecommissie opgericht om clubs te helpen die aan het profiel voldoen van de Euromillions Basketball League.

Profliga biedt wedstrijden in nieuwe seizoen via streaming aan

Alle duels uit de hoogste Belgische basketklasse zullen komend seizoen live te volgen zijn via een streamingdienst. Om de service te kunnen aanbieden, ging de liga in zee met DB Video. Alle matchen worden uitgezonden via de site thisisbasketball.tv en de gebruikers zullen kunnen kiezen uit verschillende formules: per seizoen, maand of weekend. De prijzen liggen nog niet vast.

Op 1 oktober wordt het platform geopend in het kader van de eerste speeldag van de Euromillions Basket League, de opvolger van de Scooore League. Een week eerder is er de supercup tussen Oostende en Antwerp.

De invoering van de streamingdienst, die zal bestaan naast de rechtstreekse uitzendingen op VOO/Telenet, maakt deel uit van de wens van de profliga om te professionaliseren. "We willen het niveau van onze competitie, onze clubs en de liga optrekken. Het is onze wens om van deze liga een van de beste van het land te maken", vertelde voorzitter Arthur Goethals.Na het afhaken van Verviers-Pepinster starten nog tien ploegen in de hoogste afdeling. Zij spelen voor de play-offs vier keer tegen elkaar. Twee ploegen vallen af voor de eindfase, die op 13 mei 2017 begint. De profliga hoopt op termijn opnieuw naar twaalf ploegen te kunnen gaan.

Meer sportnieuws