© BELGA

PROXIMUS LEAGUE. OHL - Antwerp eindigt onbeslist, Roeselare wint burenduel tegen Cercle

KSV Roeselare heeft de flow te pakken in de Proximus League. De West-Vlamingen wonnen de derby tegen Cercle Brugge met 2-1 en pakken zo zes op zes. In het klassement staat Roeselare nu naast Cercle en Lommel United op de derde plaats. OHL en Antwerp speelden 1-1 gelijk in de laatste wedstrijd van speeldag zes. Zo blijft OHL alleen laatste met vier punten.

jtp

OHL - Antwerp was de topper onderin het klassement. Een ware zespuntenmatch, want OHL stond voor deze zesde speeldag alleen laatst met drie punten, Antwerp deed niet veel beter met 5 op 15. In een felbevochten eerste helft werd er niet gescoord, na de rust was het wel prijs. Antwerp opende de score tien minuten ver in de tweede helft via Maxime Biset, Casagolda bracht de thuisploeg aan Den Dreef op gelijke hoogte twintig minuten voor tijd. De winning goal viel niet meer, waardoor de kloof tussen beide ploegen twee punten blijft. OHL blijft dus wel de rode lantaarn en gaat volgende week op bezoek bij Cercle. Antwerp trekt naar Tubeke. Lees hier een uitgebreid verslag!

Roeselare begon rampzalig aan het seizoen met een 2 op 15, maar de West-Vlamingen wonnen zondag wel voor de tweede wedstrijd op rij. Cercle Brugge ging met 2-1 onderuit na doelpunten van Kis en Godwin. Faris Haroun had Cercle nochtans in de eerste helft op voorsprong gebracht, maar Roeselare ging in de tweede helft dus op en over Cercle.

De leider in de Proximus League is Lierse. Dat won gisteren met stevige 5-1 cijfers van Tubeke en staat zo op kop met 12 punten. De Belder maakte een hattrick voor de Pallieters en zorgde er zo voor dat Lierse zijn leidersplaats met verve kon verdedigen. Lees hier een uitgebreid verslag!

Vrijdag won Union al van Lommel United met 3-1. Door deze zege springt Union over Lommel naar de tweede plaats in de stand. Topschutter Rajsel opende de score voor Union op het kwartier, via Berben kon Lommel de rust in met een 1-1 gelijke stand. Laat in de tweede helft nam Union afstand van Lommel, Alves en opnieuw Rajsel legden de 3-1 eindstand vast. Bekijk hier het heerlijke doelpunt van Nicolas Rajsel!

Uitslagen:

Vrijdag

Union - Lommel: 3-1

Zaterdag

Lierse - Tubeke: 5-1

Zondag

Roeselare - Cercle: 2-1

OHL - Antwerp 1-1

MEER OVER Roeselare

MEER OVER VOETBAL