© WAS

Berchem laat zich niet verrassen in Overijse

Op het veld van Overijse boekte Berchem Sport zijn tweede uitzege op een rij. Hoewel de Rooiploeg een lastige klant had aan het gretige ’Tempo’, liet het scorebord een 1-3 eindstand noteren.

kristof somers

Overijse probeerde meteen de wedstrijd te bepalen en Berchem moest even aanpassen aan dat snel heen en weer voetbal van de thuisploeg. Het leverde kansen op voor Charlier (naast) en Wynants (uit de draai).

Geel-zwart herstelde gaandeweg de eerste helft wel het evenwicht. Tot grote mogelijkheden kwam het echter niet. Het was wachten tot een poging van Verstraeten net voor de pauze om de thuisdoelman echt aan het werk te zien.

Coach De Roeck bracht Hairemans voor Verstraeten en Berchem ging nu meer druk zetten. Een stiftertje naast doel was al een eerste waarschuwing. Even later was het wel raak. Absisan kopte aan de tweede paal een voorzet van Van Minnebruggen binnen.

En geel-zwart zette door. Nu werd van Kruijssen gelanceerd op rechts. De meegelopen Hairemans duwde de voorzet van zijn Nederlandse ploegmaat binnen.

Invaller Vander Elst

Overijse knock-out denk je dan. Maar dat was buiten invaller Vander Elst gerekend. Die stond nog maar een minuut op het veld toen hij Appels aftroefde voor de aansluitingstreffer. Berchem ging weer wat zenuwachtiger acteren en kwam goed weg bij een kopbalkans voor Buyuk.

Maar de gretigheid van Overijse sloeg ook grote gaten waarvan de snelle flanken van de bezoekers konden profiteren. Op één van die uitbraken bezorgde Carrez zijn ploeg absolute zekerheid.

Berchem wint al voor de tweede keer op een rij buitenshuis en blijft goed voorin meedraaien. Volgende week wacht met Bocholt een nog grotere test.

Doelpunten: 53’ 0-1 Absisan, 68’ 0-2 Hairemans, 74’ 1-2 Vander Elst, 91’ 1-3 Carrez

MEER OVER Berchem Sport

Meer voetbalnieuws