Waasland-Beveren voorlaatste na zwak vertoon bij STVV

Print

STVV heeft op speeldag zeven van de Jupiler Pro League met 4-1 gewonnen van Waasland-Beveren. De bezoekers kwamen eerst op voorsprong, maar twee goals in één minuut van Yohan Boli en nog eens twee in blessuretijd van Jonathan Bamba zorgden voor een duidelijke overwinning voor de Limburgers. Bekijk de beelden vanaf 23u.

STVV-trainer Ivan Leko ging met de grove borstel door de ploeg na de 2-0 nederlaag bij KV Mechelen. Met Dakonam Djene, Cristian Cuevas, Cristian Ceballos, Pieter Gerkens en Yohan Boli stonden er maar liefst vijf nieuwe namen aan de aftrap. Bezoekend trainer Stijn Vreven had weinig redenen om aan zijn ploeg te sleutelen na de 1-0 zege tegen Club Brugge en behield het vertrouwen in dezelfde ploeg.

De Kanaries hadden het betere van het spel in de aanvangsfase, maar gingen al snel aan het stuntelen achterin. Uitgerekend nieuwe man Djene duwde de bal net voor de eigen zestien te ver voor zich uit. De bal belandde bij Zinho Gano, wiens schot afweek op Pieter Gerkens en zo doelman William Dutoit kansloos liet. Een koude douche voor de thuisploeg.

Boli scoort twee keer in één minuut

STVV probeerde daarop de bakens te verzetten, maar tot heel grote kansen kwam het niet. Bamba dreigde met een kopbal, Roman Bezus mikte voorlangs. Pas op slag van rust kwam er een dot van een kans uit de lucht vallen voor Yohan Boli, die zijn eerste basisplaats van het seizoen kreeg van trainer Leko. De Franse spits stond volledig vrij, maar mikte domweg over doel.

Na rust had Boli echter meer succes, met dank aan een plots slecht gepositioneerde bezoekende defensie. Twee keer op één minuut tijd werd Boli vrijgelaten op een voorzet vanop rechts, twee keer legde hij het leer beheerst binnen. Waasland-Beveren, dat tot dan de bal aan de thuisploeg had gelaten, wist niet meer van welk hout pijlen maken en mocht nog blij zijn dat een goal van Nick Proschwitz afgekeurd werd en Bamba recht in de armen van doelman Köteles besloot.

Bamba maakt de pil nog wat zwaarder

Verder dan een kopkans voor Olivier Myny na een vrije trap kwamen de bezoekers niet meer. In het slot werd de pil nog wat zwaarder voor de Oost-Vlamingen toen ook Bamba op enkele minuten twee keer raak trof: Bamba nette eerst een fraaie plaatsbal en scoorde diep in blessuretijd met een rebound ook nog eens de 4-1.

STVV springt door de driepunter over Waasland-Beveren naar de elfde plek. De troepen van Stijn Vreven zakken zowaar naar de voorlaatste plek doordat ook Moeskroen ging winnen bij Westerlo.

Meer voetbalnieuws