Staafbom ontploft langs parcours loopwedstrijd in VS

Foto: politie

Staafbom ontploft langs parcours loopwedstrijd in VS

Print

Langs het parcours van een loopwedstrijd in Amerika, is een staafbom ontploft. Niemand raakte gewond, omdat de wedstrijd te laat begon.

Een in een vuilbak verstopte staafbom is zaterdag ontploft in de Amerikaanse staat New Jersey. De vuilbak stond langs het parcours van een loopwedstrijd die georganiseerd werd als benefiet voor de Amerikaanse marines.

Niemand raakte gewond en er was ook geen schade aan gebouwen in de buurt, aldus een woordvoerder van het parket in Seaside Park, New Jersey. De wedstrijd, waarvoor 3.000 deelnemers verwacht werden, werd wel geannuleerd.

De staafbom was verbonden met andere bommen die niet tot ontploffing kwamen. Dat gebeurde rond 9.30 uur plaatselijke tijd.

“Het is duidelijk dat het de bedoeling was de wedstrijd te treffen”, aldus de woordvoerder, Al Della Fave. Dat er niemand gewond raakte, is te danken aan het uitstel van de start door de hoge opkomst. Veel deelnemers maken deel uit van het Amerikaanse leger.

Onderzoekers van FBI zijn samen met lokale ordediensten bezig na te gaan hoe dit kon gebeuren.

Bij de marathon van Boston kwamen in 2013 drie mensen om toen vlak bij de aankomst, bij een terreuraanval, twee bommen ontploften.

.

Nu in het nieuws