“Tientallen doden door luchtaanval tijdens wapenstilstand Syrië”

Archiefbeeld: Beelden van een luchtaanval in Yumurtalik, Syrië Foto: BELGAIMAGE

“Tientallen doden door luchtaanval tijdens wapenstilstand Syrië”

Print

Volgens internationale bronnen zijn bij een luchtaanval in het oosten van Syrië tientallen doden gevallen. De aanval zou het werk zijn van de internationale coalitie, geleid door de Verenigde Staten.

Bij een luchtaanval in Syrië zijn tientallen soldaten van het Syrische leger omgekomen. De Russische minister van Defensie spreekt over 62 doden bij de aanval in Deir ez-Zor, het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten houdt het op 30 tot 35 militairen, meldt persagentschap Reuters.

De aanval op Deir ez-Zor komt enkele dagen nadat de Verenigde Staten en Rusland het eens werden over een wapenstilstand. Door zeven dagen lang niet te bombarderen zouden humanitaire organisaties hulp kunnen verlenen en voedsel sturen.

“Flagrante agressie”

Rusland beweert dat de luchtaanval tijdens een wapenstilstand het werk is van de internationale coalitie geleid door de Verenigde Staten. De Verenigde Staten of andere leden van de internationale coalitie hebben nog niet gereageerd op de beschuldigingen van het Russische en Syrische leger.

Wel is in een document te zien dat de straaljagers van de coalitie vijf bevoorradingsroutes van IS in de buurt van de luchthaven onder vuur hebben genomen. Ook elders in Syrië is gebombardeerd.

Het Syrische leger meldt dat door deze “gevaarlijke daad van flagrante agressie” het pad geëffend is voor terreurgroep Islamitische Staat.

.

Nu in het nieuws