DAVIS CUP. Nadal leidt Spanje naar Wereldgroep, ook Australië verzekert behoud

Print
Rafael Nadal en Marc Lopez hebben zaterdag voor Spanje de promotie naar de Wereldgroep veiliggesteld. Het Spaanse paar rekende in het dubbelspel van de Davis Cup af met het Indische duo Leander Paes-Saketh Myneni in vier sets (4-6, 7-6 (7/2), 6-4 en 6-4), en zette zo het Aziatische land op een onoverbrugbare 3-0 achterstand.

Nadal moest vrijdag nog wegens ziekte afhaken voor het enkelspel, maar was zaterdag voldoende hersteld om het dubbelspel te spelen aan de zijde van Marc Lopez, met wie hij op de Spelen in augustus nog het goud pakte.

Ook Australië speelt in 2017 in de Wereldgroep. Nadat Bernard Tomic en Nick Kyrgios vrijdag hun duels in het enkelspel wonnen, waren Sam Groth en John Peers een dag later in het dubbelspel te sterk voor Slowakije.

Zaterdag verzekerde ook België zich van het behoud in de Wereldgroep, via een zege van Rubens Bemelmans en Joris De Loore in het dubbelspel tegen het Braziliaanse topduo Marcelo Melo en Bruno Soares.

Het duel tussen Rusland en Kazachstan heeft intussen al heel wat vertraging opgelopen. Beide enkelspelen werden vrijdag door regen afgelast en verplaatst naar zaterdag, maar slechts één duel vond zaterdagmiddag effectief plaats. Andrey Kuznetsov bracht de Russen op 1-0.

Argentinië en Kroatië hebben aan de vooravond van de twee beslissende enkelspelen in de Davis Cup de beste papieren om zich te plaatsen voor de finale.

De Argentijnen staan zaterdag na drie duels 2-1 voor tegen Groot-Brittannië, de titelverdediger. De Britten hebben zaterdag in het dubbelspel wel vertrouwen getankt. De broers Andy en Jamie Murray versloegen het Argentijnse duo Juan Martin Del Potro en Leonardo Mayer in vier sets: 6-1, 3-6, 6-4 en 6-4. Zondag neemt Andy Murray het in het eerste enkelspel op tegen Guido Pella. Aansluitend volgt het duel tussen Kyle Edmund en Del Potro.

In de andere halve finale leidt Kroatië, dat in de eerste ronde België uitschakelde, tegen Frankrijk met 2-1. Willen onze zuiderburen doorstoten naar de finale, zullen Richard Gasquet (tegen Marin Cilic) en Lucas Pouille (tegen Borna Coris) hun enkelspelen zondag moeten winnen.

Uitslagen:

.In Sydney
Australië - Slowakije 3 - 0
Australië verzekert zich van het behoud in de Wereldgroep
. In Osaka
Japan - Oekraïne 3 - 0
Japan verzekert zich van het behoud in de Wereldgroep
. In Oostende
België - Brazilië 3 - 0
België verzekert zich van het behoud in de Wereldgroep
. In New Delhi
India - Spanje 0 - 3
Spanje verzekert zich van het behoud in de Wereldgroep
. In Tachkent
Oezbekistan - Zwitserland 1 - 2
. In Halifax
Canada - Chili 2 - 0
. In Moskou
Rusland - Kazachstan 1 - 0
. In Berlijn
Duitsland - Polen 2 - 1

Meer sportnieuws