© Jan Van der Perre

Velvet Lounge komt terug op het Eilandje

Op het Zuid was de Velvet Lounge vijf jaar geleden onhoudbaar, maar de vraag naar het concept eten, drinken en uitgaan in één bleef bestaan. Daarom heropent Velvet Lounge nu op het Eilandje.

55.000 unieke bezoekers kreeg Velvet Lounge over de vloer toen het nog een place to be was in Antwerpen. “Velvet Lounge is in 1999 gestart in de Luikstraat op het Zuid”, vertelt Wim Van der Borght van horecagroep Shrimp Tempura. “Daar heeft het tien jaar bestaan, tot de inplanting van nachtleven niet meer paste voor de buurt. In 2012 zijn we daarom van formule veranderd.”

Geen alternatief

“Maar de vraag naar fine dining in combinatie met een loungebar is wel gebleven in Antwerpen, want een alternatief is er eigenlijk nooit gekomen”, zegt Van der Borght. “Velvet Lounge was redelijk iconisch.” Het concept was gebaseerd op de Amerikaanse loungebars: roodfluwelen zeteltjes, gedempt licht, loungemuziek, Cosmopolitans en andere cocktails.

Vandaag heropent Velvet Lounge aan de Rijnkaai. In het voormalig scheepsgebouw dat De Shop geworden is, vervangt Velvet Lounge op de eerste verdieping het voormalige restaurant Cielo.

De kaart biedt vis, vlees en vegetarische gerechtjes. Twee huisdj’s zorgen voor de muziek: uitbater Eddy Roothaert zelf en Nathan Ambach. “We willen graag de klanten van toen opnieuw verwelkomen, die nu 35-45 zijn. Maar ook 25-jarigen die Velvet Lounge van horen zeggen kennen. We denken dat we een enorme groep mensen kunnen aanspreken.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio