Dit koppel leert u tango en chachacha dansen in uw living

Foto: Jan Brys

Dit koppel leert u tango en chachacha dansen in uw living

Print
Kapellen / Putte-Kapellen -

Steve Guilbert en Nina Peeten, een jong koppel uit Kapellen, leert iedereen die het wil dansen. Speciaal is dat ze als enigen in Vlaanderen huisbezoeken afleggen. Zij passen zich aan aan hun klanten en komen wanneer het voor hen het beste past.

Steve en Nina leerden elkaar kennen op de dansvloer. Ze hebben buiten het dansen elk nog een andere job, maar hun vrije tijd gaat volledig naar het dansen. Het koppel heeft vroeger nog aan wedstrijd dansen gedaan, tot in de finale van een wereldkampioenschap aan toe.

“Wij willen iedereen die geïnteresseerd is de dans aanleren die hij wil leren. Maar het is vooral onze bedoeling dat dat in een ongedwongen sfeer gebeurt. Daarom komen we bij de mensen thuis”, zegt het koppel.

Houterig

Steve en Nina vormen wellicht een unicum in ons land. Zij komen niet alleen aan huis, maar als de danslustige op een speciale locatie wil leren dansen, dan kan dat ook. “Vaak kiezen de mensen een locatie die een speciale betekenis voor hen heeft. Zo hebben we al mensen leren dansen in De Schorre in Boom en in het Rivierenhof in Deurne. Wij krijgen vaak de vraag van een koppeltje dat gaat trouwen om hen een openingsdans aan te leren. Hoe houterig mensen soms ook zijn, iedereen kan leren dansen.”

“Het voordeel is ook dat Steve de man de dans kan aanleren, terwijl ik met de vrouw aan het werk ben. Af en toe wordt ons naar een dans gevraagd die we zelf ook even moeten opzoeken. Soms heeft men in een film een dans gezien die men dan ook tijdens een speciaal feest wil uitvoeren.”

Babbel vooraf

Het koppel heeft intussen ook al heel wat vriendschappen opgebouwd met haar vele leerlingen. “Het sociale contact vinden wij heel belangrijk. We hebben ook altijd eerst een babbel. Het is ook mogelijk om meerdere koppels af te spreken voor een dansles. Zo ontstaan er vaak echt leuke dansavonden bij de mensen thuis. In de eigen vertrouwde omgeving leren dansen gaat vaak veel beter. Met de jaren hebben wij alle stijlen geleerd, van de foxtrot tot de meest moderne dansen”, zegt Steve.

Steve en Nina steken ook choreografieën in elkaar voor wie het wil. Dat vergt uiteraard heel wat voorbereiding. “Maar dansen is echt ons ding. Wij hebben overdag beiden een zittende job en dan is het altijd wel leuk om ’s avonds de beentjes nog even los te gooien.”

www.atyours.be

Externe links
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio