© WH

© WH

1 / 2

Legendarisch jazzcafé De Muze staat te koop

Het bekende jazzcafé De Muze wordt verkocht. Curator Bruno Schoenaerts heeft van de rechtbank de opdracht gekregen om op vraag van de schuldeisers binnen de twee maanden een overnemer te vinden voor de zaak op de Melkmarkt.

il

In september 2014 was de toekomst van het café al onzeker, toen eigenaar Jan Van Den Braak (76) zijn café zelf failliet verklaarde. Dankzij een juridische regeling en een afbetalingsplan kon De Muze openblijven, maar twee jaar later komt er toch een einde aan.

“In samenspraak met de schuldeisers heeft de rechtbank besloten om het handelsfonds van De Muze over te geven aan een nieuwe eigenaar”, aldus curator Bruno Schoenaerts in Het Laatste Nieuws. “Het café krijgt veel klanten over de vloer en draait een hoge omzet, dat proberen we te redden. Ondertussen blijft de zaak gewoon open.”

Geen hamburgerketen

De curator benadrukt dat de overdracht niet noodzakelijk het einde van De Muze betekent. “Een banale hamburgerketen maakt bij mij geen kans, want het pand en de geschiedenis van het café zijn historisch.”

Het bekende café op de Melkmarkt werd opgericht in 1964 door Tone Pauwels en Ludo Masselis. De Muze werd al snel dé ontmoetingsplek voor een generatie Antwerpse kunstenaars en muzikanten. Met legendarische optredens van John Lee Hooker en Wannes Van de Velde reikte de faam van De Muze tot ver buiten de stad.

Maar het café dankt zijn bekendheid vooral aan de Antwerpse zanger Ferre Grignard, die er als huismuzikant zijn carrière op gang trapte.

“Mij erbij nemen”

Eigenaar Jan Van Den Braak reageert: “Natuurlijk wist ik wel dat dit eraan zat te komen, maar we zullen wel zien hoe het verder moet.”

Voorlopig blijft hij op zijn vaste plek zitten, aan het einde van de lange toog. “Wie De Muze wil kopen, zal mij erbij moeten nemen. En ik ben onbetaalbaar”, laat hij alvast weten aan geïnteresseerde kopers.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio