© EPA

Israëlische soldaat neergestoken op Westelijke Jordaanoever

Zaterdag is in Hebron, op de bezette Westelijke Jordaanoever, een Israëlische soldaat neergestoken door een Palestijn. De Israëlische troepen hebben de aanvaller gedood. Ook gisteren vonden al drie aanvallen plaats op Israëli.

De soldaat raakte gewond bij de aanval, die gebeurde tijdens een routineopdracht van de soldaten in de wijk Tel Roemeida. Het was al de vierde anti-Israëlitische aanval in minder dan 24 uur.

Vrijdag drie aanslagen

Gisteren viel in Jeruzalem volgens de politie een jonge Jordaniër een wachter aan met een mes, terwijl hij er nog drie andere op zak had. Daarop werd hij door soldaten neergeschoten.

Niet veel later probeerden Palestijnen in de kolonie Kiriat Arba op de Westelijke Jordaanoever met hun auto in te rijden op Israëlische voetgangers. Drie Israëli raakten gewond. Soldaten openden het vuur op de wagen, waardoor een van de inzittenden gedood werd en de andere, een vrouw, zwaargewond raakte.

In het nabijgelegen Hebron vond daarna opnieuw een mesaanval plaats op een soldaat. De Palestijnse dader werd daarbij neergekogeld.

Sinds oktober heeft het geweld al het leven gekost aan 228 Palestijnen, 34 Israëli’s, twee Amerikanen, een Eritreeër en een Soedanees.

Nu in het nieuws