Meer dan 130 brandweermannen doen mee aan Belgian Fire Games

Print

De site van de “Régie provinciale autonome Hainaut Sécurité” in Lens vormt zaterdag het decor voor de tweede editie van de Belgian Fire Games. Aan het sportevenement nemen 132 brandweerlieden deel, verdeeld over 22 ploegen die de brandweerzones en de brandweer van Brussel vertegenwoordigen. De Belgian Fire Games worden georganiseerd door de FOD Binnenlandse Zaken.

De brandweermannen moeten het beste van zichzelf geven in een brandende toren, een spookhuis, een dolle trein, een watertoren, een moeras en een hindernissenparcours. De pompiers moeten niet alleen laten zien dat ze over een goede lichamelijke conditie beschikken, ook hun teamgeest en technische vaardigheden worden op de proef gesteld. “Teamspirit en vriendschap staan centraal”, aldus minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon.

De winnende ploeg mag ons land vertegenwoordigen op de World Police and Fire Games 2017 in de VS, de op één na grootste sportcompetitie ter wereld, na de Olympische Spelen. De Brusselse brandweer, die zijn titel dit jaar op het spel zet, heeft bij de editie van 2015 een twintigtal medailles gewonnen.

.

Nu in het nieuws