© Joris Van Camp

Politiezone Rupel lanceert campagne tegen familiaal geweld

In het gemeentehuis van Schelle is het startsein gegeven van de campagne ‘Geweld(dad)ige liefde’. Blikvanger is de reizende fototentoonstelling om de gevoelige materie van familiaal geweld op een laagdrempelige manier aan te kaarten.

Vorig jaar kreeg de politiezone Rupel 1.013 keer, of gemiddeld drie keer per dag, een oproep voor huiselijk geweld. Dat varieert van fysieke agressie tot psychisch, seksueel en financieel geweld. Niet alleen vrouwen, maar ook kinderen, mannen en ouderen krijgen ermee te maken. “Op de materie rust nog steeds een taboe. De drempel naar hulpverlening is nog steeds hoog. Vaak wordt pas de stap gezet wanneer het geweld al een hele tijd aan de gang is”, zegt politiewoordvoerder Joris Van Camp.

Daarom heeft de politiezone Rupel met preventiedienst Den Oogen Boom en verschillende hulpverleningsorganisaties de krachten gebundeld om deze grootschalige campagne op poten te zetten. De actie bestaat uit een tweeluik. Naast de reizende tentoonstelling door de vijf Rupelgemeenten duiken er op tal van plaatsen in het straatbeeld affiches op om het hulpverleningsnummer 1712 meer bekendheid te geven.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio