© rr

Ouders kamperen om kinderen in te schrijven voor scouts

Meer en meer scoutsgroepen moeten leden weigeren. Op de Dageraadplaats is het zelfs zover gekomen dat ouders er kamperen om hun kind in te schrijven bij de Scouts Zurenborg.

De Scouts Zurenborg schrijft vandaag nieuwe leden in. De inschrijvingen beginnen pas om 16 uur, maar de scouts maande zelf aan om op tijd te komen, want de plaatsen zijn schaars. En dus gingen verschillende ouders vannacht al kamperen om zeker te zijn van een plekje voor hun kind.

Zo ook Nicolas, die zijn zoon Alexander (6) wil inschrijven bij de Kapoenen, waar volgens de website van de scoutsgroep tien plaatsen beschikbaar zijn voor kinderen geboren in 2010. “Met een twaalftal ouders hebben we de nacht doorgebracht in tenten die de scouts had voorzien. De meeste mensen kennen het systeem al van de scholen.”

“Voorrang voor broers en zussen”

Vooral de nabijheid speelt voor Nicolas een rol. “Er zitten veel vriendjes uit de klas en uit de buurt in dezelfde scoutsgroep. Dat is natuurlijk prettig.”

Tien plaatsen lijkt weinig, maar volgens Nicolas valt het nog beter mee dan andere jaren. “De broers en zussen van scoutsleden krijgen sowieso voorrang, net als de kinderen van voormalige leiders uit de scoutsgroep.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Twintig groepen met ledenstop

“Wij hebben permanent weet van ongeveer twintig scoutsgroepen die een ledenstop invoeren en een wachtlijst opstellen”, bevestigde Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts en Gidsen Vlaanderen, toen.

Volgens Van Reusel gaat het meestal echter om een tijdelijk probleem: “Sommige kinderen worden ingeschreven, maar na een paar maanden merken de ouders dat een jeugdbeweging toch niets voor hen is. Doorheen het jaar loopt dat allemaal wel los en verdwijnen de wachtlijsten.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio