© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

1 / 3

Vader en zonen leggen bijna miljoen kasseien

De kasseien in de vernieuwde Goswin de Stassartstraat zijn aangelegd door een Mechelse familie. Manfred Schelfhout (62) en zijn twee zonen Günther (40) en Werner (38) leveren zo’n goed werk dat de steden Brugge en Leuven zelfs expliciet om hen vragen.

Sven Van Haezendonck

Aan het einde van de eerste week van oktober gaat de Stassartstraat opnieuw open. Maandenlang was de belangrijke uitvalsweg voor bezoekers van parkings Grote Markt en Kathedraal richting vesten (R12) grotendeels afgesloten, maar vanaf vrijdag 7 oktober kan er opnieuw verkeer door.

“Binnenkort wordt hier vast een lintje geknipt, maar het werk van de kasseileggers wordt dan vergeten. Deze mensen hebben echt fantastisch werk geleverd. Zeker met de hitte van de voorbije dagen”, zegt buurtbewoner Raymond Denis.

In iets meer dan een halfjaar tijd hebben vader Schelfhout en zijn zonen heel de Stassartstraat afgewerkt. Samen met de Schoutet- en de Sint-Jansstraat en het Sint-Janskerkhof. “Een oppervlakte van zo’n tienduizend vierkante meter. Dat zijn zeker 900.000 kasseien”, stelt zoon Günther.

Noeste arbeid dus. Tot twintig kasseien per minuut plaatsen ze elk, zo leert een telling ons. “Ik had er zelfs geen idee van”, zegt Werner met een lach.

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio