Pizzakoerier levert met elektrische bakfiets

Foto: Sven Van Haezendonck

Pizzakoerier levert met elektrische bakfiets

Print
Mechelen - Kingslize Pizza zet vanaf dit weekend elektrische bakfietsen in om te leveren in de Mechelse binnenstad. “Daarmee mogen wij wel in de autoluwe zone en het is milieuvriendelijk”, zegt zaakvoerder Omar Aberkane.

Als het van de gebroeders Aberkane afhangt, rijden er in de toekomst geen bromfietsen van hen meer rond in het historisch centrum. “We moeten meegaan met de tijd, zeker in de autoluwe binnenstad en het is beter voor ons imago”, stelt Omar. De populaire pizzakoerier experimenteerde al een tijdje met een elektrisch autootje. “Een Renault Twizzy. Daarmee zijn de ervaringen positief. De test met de elektrische bakfietsen is nu de volgende stap”, legt Omar uit.

Met zo’n elektrische bakfiets kan je zonder problemen door de autoluwe zone rijden. “We mogen er dus mee langs de camera’s zonder het risico op een boete en we moeten minder omrijden. En als jonge mensen zonder rijbewijs bij ons komen solliciteren, kunnen we ze voortaan toch een kans geven om bij ons te werken”, vertelt de zaakvoerder.

Het familiebedrijf heeft  voorlopig vier fietsen aangekocht. “Als het meevalt, willen wij op termijn in de binnenstad al onze bromfietsen vervangen. Ook bij de collega’s in Leuven is er reeds interesse. De maximum toegelaten snelheid in het centrum is dertig kilometer per uur. Deze fietsen kunnen tot 25 kilometer per uur halen”, geeft Omar aan. 

"Altijd rustig rijden in centrum"

Zorgen over koude pizza’s maken ze zich bij Kingslize dus niet meteen. “In de binnenstad moet je sowieso altijd rustiger rijden. Veel tijd zullen we dus niet verliezen met onze leveringen, want onze vestiging in de Nekkerspoel ligt maar op een paar honderd meter”, zegt hij. Aberkane ziet niets dan voordelen. “De fietsen zijn een ideale oplossing voor in de autoluwe binnenstad, ze zijn milieuvriendelijker en we sluiten roekeloos rijgedrag meer uit.”

De pizzakoerier pakt binnenkort overigens uit met nog een andere primeur. “Enkele van onze meisjes die mee in de zaak werken, gaan voortaan ook op ronde als pizzakoerier. Zo zien we er straks nog een stukje sympathieker uit.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio