© ilse Prinsen

Iedereen chocolatier in nieuw atelier in Sint-Andries

Stadsgids Carolien Krijnen verenigt twee grote passies, die voor Antwerpen en die voor chocolade. Zij stond bijna tien jaar geleden aan de wieg van de eerste chocolade-wandeling door de stad en nu gaat ze een stap verder. Zondag opent haar eigen chocolade-atelier Chocalicious in de wijk Sint-Andries.

ILSE PRINSEN

“Ik hou ontzettend veel van de stad en deel die liefde al jaren tijdens het gidsen”, vertelt Carolien Krijnen. “Antwerpen heeft met de haven een rijk chocoladeverhaal opgebouwd en de grote chocolatiers hebben hier een stek. Daarom werkte ik een tiental jaren geleden de themawandeling ‘Chocolat in ’t Stad’ uit. Die voert bezoekers langs chocoladewinkels, duikt in de geschiedenis van chocolade en vertelt hoe die zijn weg naar Antwerpen vond. Maar ik kreeg ook geregeld vraag naar chocolade-workshops.”

Sint-Andries

Na een aantal trainings en opleidingen te hebben gevolgd, onder meer bij Callebaut en in het atelier van Dominique Persoon, en een avondopleiding aan het PIVA te hebben aangevat, zocht Carolien een geschikt pand in hartje Antwerpen om een stap verder te gaan. “Ik vond in de Korte Vlierstraat een schot in de roos, want Sint-Andries is een heel leuke wijk. Voor de naam moest ik niet ver zoeken: Chocalicious, ‘delicious’ chocolade uit Antwerpen. Ik wilde er absoluut de ‘A’ van mijn grote liefde Antwerpen in verwerken.”

Groepen vriendinnen, familie, collega’s gaan samen aan het tempereren, mouleren, enroberen, … “We maken onder meer lolly’s uit chocolade. Met gezellig nostalgische vormpjes, waarvan sommige ook refereren aan Antwerpen.”

Info

Op de openingsdag, zondag 18 september, gooit het atelier de deuren open van 12 tot 18u. Chocalicious neemt ook deel aan het event Smaakmeesters op 1 en 2 oktober.www.chocalicious.be

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio