Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Voetbal1ste klasse B Lierse - Tubeke zaterdag 20.00u

Staat Ludovic Buysens opnieuw aan aftrap? “Er is alleen positieve concurrentie bij ons”

Met een nagenoeg volledig fitte kern kan Lierse zaterdag ten strijde trekken tegen Tubeke en dat betekent dat Eric Van Meir keuzes moet maken. Behoudt de sportieve baas het vertrouwen in de elf van Antwerp of wordt er toch opnieuw aan het elftal gesleuteld?

In de nadagen van de stuntzege op Antwerp kreeg Eric Van Meir op Amr Barakat na een volledig personeelsbestand op training. Dat betekent dat de coach met het oog op de thuismatch tegen Tubeke knopen zal moeten doorhakken. Vooral in zijn achterhoede lijkt de T1 van Lierse nogal wat opties te hebben. Behoudt hij straks het volle vertrouwen in de defensie die op de Bosuil maar weinig lekken vertoonde, of neemt centraal achterin Koen Weuts toch opnieuw de plaats in van Ludovic Buysens? Ludovic Buysens: “Dat is de keuze van de trainer. Uiteraard hield ik een goed gevoel over aan de match tegen Antwerp. We slikten wel een tegengoal, maar vingen de aanvalsgolven van de Great Old toch vrij goed op. Ik stapte voldaan het veld af. De coach moet weten dat hij op mij kan rekenen.”

Is dat niet net iets te weinig ambitie tonen? Tevreden zijn met een speelkans als de trainer je nodig heeft?

“Ho maar, uiteraard sta ik liever tussen de lijnen. Maar ik aanvaard de beslissingen van Eric zonder morren. Ik weet zeker dat hij in eer en geweten kiest en het beste wil voor de ploeg. Kijk, er heerst bij ons alleen maar positieve concurrentie. Frédéric Frans, Koen Weuts en ikzelf kunnen het onderling best met elkaar vinden. De verstandhouding is optimaal en dat moet zo blijven. Net dat kan onze grote kracht worden. Op andere posities is het net hetzelfde.”

Precies een jaar geleden werd je door Eric Van Meir uit de vergeetput gehaald. Is er intussen veel veranderd bij Lierse?

“Ik had twaalf maanden geleden geen toekomst meer bij Lierse, maar Eric haalde me terug. Daar ben ik hem dankbaar voor. Intussen onderging onze kern een metamorfose. Eerlijk, ik keek een jaar geleden me de ogen haast uit toen ik bij de groep kwam. Maar er is heel veel veranderd. De jonge gasten die luisterden, zitten helemaal in de flow. Er is een soort van natuurlijke selectie gemaakt. Zij die de juiste mentaliteit niet hadden, zijn afgehaakt. Vooral het niveau op training is enorm gestegen.”

Lierse staat na vijf speeldagen plots op de eerste plaats. Zo kreeg de zege tegen Antwerp nog een extra leuk staartje.

“Het was een leuk gegeven, zeker in de wetenschap dat de winst op de Bosuil ons toch een enorme boost qua vertrouwen heeft gegeven. Die eerste plaats brengt ook nog meer geloof binnen de groep. Zeker bij de jonge gasten. Het toont aan dat het mogelijk is om onze ambities waar te maken.”

Na vijf speeldagen lost 1B de verwachtingen alvast in. Liefst 61 goals in 20 matchen en ploegen die geen centimeter van elkaar wijken in het klassement.

“Dat klopt. Er is enorm veel spankracht en de clubs geven elkaar weinig toe. Union en Tubeke hebben hun kern nauwelijks gewijzigd, maar draaien vlot mee. Tubeke leek het moeilijk te zullen krijgen, maar pakte plots zes op zes. We zullen op onze hoede moeten zijn.”