© Photo News

Artsen stelden vast dat kindje schedelbreuk had en meerdere blauwe plekken

Ouders beticht van mishandeling van hun baby

Twee jonge ouders uit Lier zijn in verdenking gesteld van kindermishandeling. Ze zouden hun baby van drie maanden oud geslagen hebben. Het kindje liep daarbij onder meer een schedelbreuk op.

Eind augustus werd het drie maanden oude meisje binnengebracht op de spoedafdeling van het Lierse ziekenhuis. Het kind had stuiptrekkingen en epileptische aanvallen. Maar de dokters stelden ook vast dat de baby recente en minder recente blauwe plekken had. Daarnaast was er ook sprake van een schedelbreuk. Uiteindelijk zou de vader hebben toegegeven dat hij enorme stress had door zijn werk en daardoor af en toe de controle over zichzelf verloor.

De politie ondervroeg beide ouders - allebei rond de 25 - en hield afgelopen week ook een technische wedersamenstelling om de verklaringen van de ouders te toetsen aan de vaststellingen van de wetsdokter.

Uiteindelijk werden de twee jonge Lierenaars opnieuw voor de onderzoeksrechter geleid. Die besliste om hen niet aan te houden Hij stelde hen wel in verdenking voor slagen en verwondingen en legde hen enkele strenge voorwaarden op.

De drie maanden oude baby verkeerde een tijdje in levensgevaar maar ondertussen is dat gevaar geweken. Het kleine meisje verblijft wel nog steeds in het ziekenhuis. De dokters volgen het meisje grondig op om na te gaan of er eventueel hersenschade is door het geweld.

Het iets oudere zusje van de baby is ondertussen in een crisisopvangcentrum voor minderjarigen ondergebracht.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio