Moeder en dochter samen op affiches van Kom op tegen Kanker

Moeder en dochter waren vrijdagavond aan de slag als vrijwilligers voor KOTK Foto: Joris Herregods

Moeder en dochter samen op affiches van Kom op tegen Kanker

Print
Bornem -

Dit weekend is het het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker. Op de affiches die nationaal verspreid zijn staan twee Bornemse gezichten: Martine Van Gucht en dochter Lieselotte Schiltz.

Martine (54), die op het gemeentehuis in Bornem werkt, is al meer dan twintig jaar vrijwilligster bij Kom op tegen Kanker. Elk jaar zet ze zich in voor de acties van Kom op tegen Kanker. “Begin dit jaar kreeg ik telefoon van de regionale verantwoordelijke van de organisatie. Ze waren op zoek naar gezichten om op de affiche te staan voor het Plantjesweekend. Het moest telkens om twee personen gaan: een vader met dochter of een moeder met dochter of twee kinderen van een gezin. Uiteindelijk hebben mijn dochter Lieselotte (30) en ik toegestemd met het voorstel en enkele weken later kregen we een echte fotoshoot die bijna een halve dag in beslag nam.”

Uiteindelijk kwamen Martine en Lieselotte op de affiche van Kom op tegen Kanker te staan. “Er zijn drie nationale affiches, telkens met andere modellen, gemaakt die overal worden verspreid. Op één van die drie affiches pronken wij. En we schrikken er echt zelf van hoeveel mensen ons herkennen. Laatst nog kregen we te horen dat ze de affiches in Mol en Gooik hebben gespot. Mensen die niet helemaal zeker zijn dat wij het zijn proberen het voorzichtig te vragen.”

Martine en Lieselotte en tal van andere vrijwilligers verkopen dit weekend plantjes voor Kom op tegen Kanker. In Bornem kunnen er gekocht worden aan de warenhuizen Colruyt (Bornem en Spar (Hingene), in de Boomstraat en bij slagerij Claus in Mariekerke.

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio