Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Met een bang hartje in de afdaling”

Wielrennen Juniores ek in plumelec - Lotte RotmanBeste Belgische op 38ste plaats

De Belgische junioren hebben geen vervolg kunnen breien aan de zilveren uitschieter van Victor Campenaerts. De jongens van bondscoach Carlo Bomans kwamen omzeggens niet in het stuk voor.

De tactiek bestond erin om in functie van Jasper Philipsen te koersen. De Belgen vervulden hun opdracht zo goed en zo kwaad als het ging, maar ze bleken niet bij de pinken toen de beslissende vlucht op gang werd getrokken. Nadien fietsten de Belgische junioren achter de feiten aan. Ook Viktor Verschaeve slaagde er niet in om zich op het voorplan te hijsen, maar kon zich wel handhaven in het eerste groepje achter de negen koplopers. De junior uit Zwijndrecht diende finaal genoegen te nemen met een bescheiden 25ste plaats. Op zich niet slecht voor een eerste optreden in een internationaal kampioenschap.

Nog meer dan hun mannelijke collega’s, kwamen ook de Belgische meisjes er in hun titelstrijd niet aan te pas. Toen zowat halfkoers het peloton in twee delen scheurde, zat geen enkele Belgische in de voorwacht.

“Bij het klimmen kon ik volgen, maar toen het peloton scheurde, verloor ik terrein bij het dalen”, vertelde Lotte Rotman na afloop. “Het wegdek lag er nat bij en ik wou geen risico’s nemen. Ik moet ook toegeven dat ik daalde met een bang hartje. Onlangs ben ik nog gevallen in zowat dezelfde omstandigheden en dat speelde te veel in mijn hoofd. Nadien werd snel duidelijk dat het onbegonnen werk was om voorin aan te sluiten. Ik probeerde er dan maar het beste van te maken”, aldus de renster uit Kontich.

Rotman finishte uiteindelijk als beste Belgische op de 38ste plaats, met een achterstand van meer dan vier minuten op de Duitse laureate Liane Lippert.