Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Winnen om de druk weg te houden”

voetbal3de amateurklasse B - Yves Van Heurck City Pirates

Met een nul op zes heeft City Pirates zijn start gemist. De Merksemnaren, die mikken op de top vijf, staan vanavond dan ook al met het mes op de keel als promovendus Houtvenne op bezoek komt.

Bij het bestuur van City Pirates is er na de nul op zes alvast geen paniek te bespeuren. “Trainers krijgen hier tijd, het komt wel goed”, zegt sportief manager Philip Vandooren.

Toch kunnen de Merksemnaren vanavond tegen het gepromoveerde Houtvenne maar best de drie punten thuis houden. Dat beseft ook coach Yves Van Heurck. “Als we voor de derde keer op rij verliezen, moeten we onszelf in vraag gaan stellen. De druk op mijn spelers en mezelf zal in dat geval alleen maar toenemen. Echt somber ben ik nog niet, maar vrolijk kan je me zeker niet noemen. Als we tegen Houtvenne winnen, zal er natuurlijk al snel een ander geluid weerklinken. We zitten ook niet in de put, ik zie het snel goedkomen. Het is niet dat we geen kansen creëren. De twee ploegen, waarvan we verloren (Sint-Lenaarts en Nijlen, red.), waren ook niet beter dan wij. Maar de domme fouten, zoals een onnodige strafschopovertreding, moeten eruit. Ik ben daarom voorlopig tevreden over de groep, alleen moeten er enkele zaken beter: de afwerking, de defensieve nul houden en er moet meer sturing en initiatief komen. Dat laatste komt ook een beetje door het gebrek aan ervaring.”

“Deze groep wil erg veel. We kunnen alleen maar hard blijven werken, dat blijft toch mijn stokpaardje. Vanaf november zullen we de vruchten beginnen te plukken van onze fysieke paraatheid. Ik weiger ook af te wijken van het aanvallende voetbal dat ik wil spelen.”