Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“De trainer geeft me vertrouwen”

voetbal3de amateurklasse B - Tibo Michiels Houtvenne

Ramsel -

Houtvenne boekte vorige zaterdag tegen Sterrebeek de eerste zege van het seizoen en staat daardoor op de zevende plaats. Nu willen Tibo Michiels en maats de eerste punten buitenshuis gaan rapen in Merksem op het veld van City Pirates.

Nieuwkomer Tibo Michiels uit Heist-op-den-Berg maakte tweemaal de wedstrijd met Houtvenne vol. “Nochtans kreeg ik vorige week tegen Sterrebeek een trap op de enkel. Het deed pijn, maar ik kon de wedstrijd uitspelen. De dag nadien bleek dat ik toch stevig was geraakt, maar normaal geraak ik fit voor de wedstrijd op City Pirates”, zegt Michiels.

“Ik speelde vier seizoenen bij de beloften van KV Mechelen. Voordien was ik telkens twee jaar bij Standard en Lierse. Bij KV Mechelen moest ik vertrekken. Omdat mijn vader Prud'homme bij Houtvenne kende, maakte ik de overstap naar de Harmoniestraat.”

“Ik speelde nooit in eerste provinciale en ook in de nieuwe reeks van Houtvenne, de derde amateurklasse, ken ik weinig spelers of ploegen. Elke match is een nieuwe uitdaging. De trainer geeft me vertrouwen. Ik ben goed opgevangen in de vernieuwde groep van Houtvenne. Mijn voorbereiding verliep uitstekend. Na onze puntenwinst tegen Sterrebeek gaan we er alles aan doen om opnieuw te winnen”, aldus de student podologie.